Få ren lyd direkte ind i ørene med høretelefoner

Det er altid en smagssag, om man kan lide at bruge høretelefoner. For der er fordele og ulemper.

Blandt fordelene er, at du får lyden direkte ind i ørerne – uden forstyrrende lyde udefra. Og hvis du bruger dem til arbejde i forbindelse med en computer, for eksempel til Skype samtaler, så har du begge hænder fri, så du kan betjene computeren samtidig. Du kan også se en film på en flyrejse uden at forstyrre naboen med lyd.

En ulempe kan være, at det er skadeligt for hørelsen at få lyden så tæt på trommehinden, men her er eksperterne dog uenige.

Mange motionsløbere har også for eksempel en smartphone eller en MP-3 afspiller med, så de kan høre musik, mens de løber. Men høretelefoner kan såmænd også være praktiske i hjemmet, hvis forskellige medlemmer af husstanden foretrækker forskellige musikgenrer – så generer man jo ikke hinanden. Der er altså mange anvendelsesmuligheder med høretelefoner – ikke mindst fordi de i dag fås som trådløse og virker via Bluetooth – så kan man bevæge sig frit rundt i hjemmet, eller hvor man nu er.

Men lige så mange anvendelsesmuligheder der er, lige så mange forskellige modeller af hovedtelefoner findes der. Et stort udvalg findes i internetbutikken Wupti, og her kan du finde en model, som passer præcis til dit behov.

Der er såkaldte earplugs, som sidder helt inde i øregangen, der findes trådløse hovedtelefoner, og der findes høretelefoner med forskellige størrelser ørekopper, som kan give forskellige former for lydisolering fra udefrakommende støj. Der findes også forskellige hovedbøjler, som holder høretelefonerne på plads mod øret – for eksempel hen over hovedet eller bag om nakken.

Til Skype brug er et såkaldt headset ideelt, for her er en lille mikrofon integreret i høretelefonen, så du både kan høre og tale samtidig – og bruge hænderne til noget andet.