Bliv trådløs med en bluetooth højtaler

Bluetooth er et kortrækkende trådløst datanet, som man kan bruge i for eksempel computere, de små håndholdte DPA’er, trådløse headsets og mobiltelefoner.

Man ser ofte mennesker gå på gaden og tilsyneladende tale højt ud i den blå luft – indtil man opdager, at de har en øresnegl i øret, som både virker som højtaler og mikrofon, og som er trådløst forbundet med vedkommendes mobiltelefon via bluetooth.

Hvis ens computer ikke fra fabrikken er forberedt på teknologien, så kan man anskaffe sig en lille bluetooth adapter, som ligner en almindelig USB-nøgle, og som sættes ind i en af computerens USB-porte, og så kan man for eksempel høre alle Danmarks Radios DAB-kanaler, som udelukkende sendes digitalt.

Højtalerlyden i en computer er sjældent særligt god, og så kan man med fordel koble en bluetooth højtaler med indbygget forstærker i til computeren.

Rækkevidden for signalet er som regel stor nok til, at man kan flytte højtaleren rundt i en bolig af nogenlunde almindelig størrelse – og lade computeren stå stationært. Denne løsning kan være god for eksempel i et sommerhus, der ligger uden for det almindelige FM-signals rækkevidde.

Trådløse bluetooth højtalere kan du finde i internetbutikken Coolshop, som også har alt det andet udstyr til god lyd. Højtalerne findes i forskellige farver, så du kan helt sikkert finde noget, der passer ind i din boligindretning. Du kan også få forskelligt tilbehør – for eksempel vægbeslag til højtalerne og de førnævnte bluetooth adaptere.

Navnet bluetooth stammer rent faktisk fra vores egen konge Harald Blåtand – på engelsk Harold Bluetooth, fordi han tog initiativ til, at forskellige parter kunne kommunikere og forhandle. Og så er bluetooths logo runetegnene for H og B – for Harald Blåtand.

Hos Coolshop finder du alle de bedste mærker inden for Hi-fi, og du kan selvfølgelig også finde produkter med en mere konventionel teknologi. Men med bluetooth højtalere får du stor lyd, som ikke fylder ret meget i landskabet.