Lav din egen hjemmebiograf – det behøver ikke at koste kassen

At gå i biografen er super hyggeligt. Det er en god måde at se noget sjovt, spændende eller trist – alt sammen underholdende – og samtidig får du hygget med dine venner, familien eller din udkårne. Til gengæld koster det faktisk en god sjat penge – og ikke alle har råd til at gå i biografen hver måned. Derfor kommer dette blogindlæg dig til undsætning! Her er nemlig en masse tips til at gøre hjemmebiografen lige så god som den ægte vare.

Først skal der være film

En god biografoplevelse kræver selvfølgelig en film. Den skal være værd at se, passe til publikum og – vigtigst af alt – være tilgængelig. Men det er faktisk ikke et stort problem længere. Med alle de diverse streamingtjenester, der er tilgængelige for dig, har du film til en hel livstid. Så få nu oprettet dig en konto på Netflix, Viaplay, HBO Nordic eller lignende – så har du et biograf-medlemskab uden lige.

Det tekniske

Desuden kræver det også lidt teknisk kunnen at få filmen til at blive den helt store biografoplevelse, så det hele går op i en højere enhed. En af de billigste og nemmeste løsninger er at anskaffe sig et Apple TV eller en Chromecast, som lader dig streame film fra en telefon, tablet eller computer direkte på dit TV. Dette er en meget brugervenlig overflade.

Hvis du er ude efter den komplette biografoplevelse, og hvis du er villig til at investere i det, kan du anskaffe dig en projektor og en projektionsskærm – men pas på, så skal du lige pludselig også have en højtaler med, nu du er i gang, og så bliver det hurtigt en halvdyr indkøbstur.

Der skal også snacks til

En af de vigtigste dele af biografoplevelsen er selvfølgelig det, vi propper i munden. Noget ordentligt slik er essentielt, hvis det skal føles som i biografen, og det samme med sodavand. Så det er vigtigt at forberede sig til denne del. En anden utrolig vigtig del af “en tur i biografen” er POPCORN! Disse smager udmærket fra pose, men det er super nemt at lave i en gryde, og så smager de altså lige dét bedre.

Det eneste, du skal bruge, er en smagsneutral vegetabilsk olie, som for eksempel kokosolie eller rapsolie, og så skal du selvfølgelig anskaffe dig selve popcornene. En spiseskefuld olie i gryden, som smeltes på komfuret, og når så det er varmt, hældes 1-2 deciliter af kornene i. HUSK låget, hvis ikke du vil have popkorn over det hele. Tip til dig, som har små i hjemmet: Brug en gryde med glaslåg, så man kan se popcornene poppe løbende. Det er også god underholdning!

Husk mørklægningsgardinerne, og så er der ikke andet at sige, end at du må have “en god tur i biografen”!