Sådan kommer du støj på arbejdspladsen til livs

Er du træt af støj på arbejdspladsen, og finder du det svært at gennemføre dit arbejde ordentlig og i tide? Så kan du måske få glæde af disse råd til indretning af storrumskontorer og andre tips til at reducere støjen på arbejdspladsen. En af de tips med lavest omkostning er naturligvis støjreducerende hovedtelefoner, da det ikke kræver, at man laver hele indretningen eller lignende om på kontoret.

8 råd til at reducere støj på arbejdspladsen

Der findes flere ting, man kan gøre for at komme støj på arbejdspladsen til livs. Nogle kræver selvfølgelig mere end andre, hvorfor det måske kan være en idé at starte i de små med støjreducerende hovedtelefoner, der kan tage en stor del af støjen.

 1. Støjreducerende hovedtelefoner
  Måske er den mest oplagte måde at reducere støjen i det åbne kontor på at købe et par støjreducerende hovedtelefoner af høj kvalitet. Ergotel forhandler
  støjreducerende hovedtelefoner fra Plantronics, der er ideelle til brug i storrumskontorer, hvis man ønsker at lukke støjen ude og koncentrere sig om sit arbejde.
 1. Støj venlig gulvbelægning
  Hårde gulvoverflader som naturtræ, porcelæn og keramik kan skabe ravage på en arbejdsplads, på grund af den massive mængde af støjforurening de skaber. Mens tæpper er en ideel gulvbelægning til løsning af støjreduktion.
 1. Lydløse zoner
  Skab nogle lydløse zoner på arbejdspladsen i form af små rum, hvor folk kan trække sig tilbage og nyde roen. Det kan gøre det nemmere for medarbejderne at få lavet deres arbejde.
 1. Kontroller baggrundsstøj
  En gennemprøvet strategi for støjreduktion i åbne kontorlokaler involverer at bekæmpe støj med støj. Synes ulogisk, men omgivende støj kan hjælpe.
 1. Lydvenlige møbler
  Sofaer og lænestole, skillevægge og arkivskabe kan alle have en indvirkning på akustikken i et åbent kontor.
 1. Planter, planter og flere planter
  Velplacerede planter har vist sig effektive til at reducere støjniveauet i storrumskontorer. Jo større planten er jo større effekt, for ikke at nævne de åbenlyse æstetiske fordele og den samlede indvirkning på luftkvaliteten.
 2. Vær innovativ med kontorindretningen
  En måde at reducere støj i et kontorrum er at være kreativ med den overordnede kontorindretning. For eksempel hjælper skriveborde i klynger med at inddele støj, især når grupperne er adskilt af nogle lydvenlige møbler.
 3. Lydabsorberende vægpaneler
  Disse kan være utroligt effektive i bekæmpelsen af støjforurening på arbejdspladsen, men ikke alle vægpaneler er æstetisk tiltalende. Heldigvis er der nogle mere moderne designmuligheder i dag.