Fordele ved at flytte dit data center i skyen

Flere og flere firmaer og privatpersoner flytter sine vigtige data over i skyen med en cloud løsning. Cloud har været med til at forandre IT-infrastrukturen, sådan så firmaets data center helt eller delvist nu er overflyttet (outsourcet) til et område i skyen. Det er ikke en kostbar løsning, og man får desuden en høj grad af sikkerhed samt en nem og hurtig adgang til hjemmeside og andre vigtige data, der tidligere lå på firmaets server. Her kommer en oversigt over de mest udbredte fordele ved cloud løsninger, som både private og firmaer kan have glæde af allerede nu.

IT-infrastrukturer

Både små og store firmaer samt private anvender computere, IT og internet som en væsentlig del af hverdag og arbejdsdag. Vi behandler en lang række fortrolige data, som kun et fåtal skal have adgang til. Vi ønsker også at sikre vores data mod disse kendte trusler:

  • Brandskade.
  • Vandskade.
  • Tyveri.
  • Kidnapning (ransomware).
  • Hackerangreb.
  • Sløseri og lignende menneskelige fejl.

 

Infrastrukturen for IT-systemer har ændret sig meget gennem de sidste 50 år, da firmaer oprindeligt anskaffede sig en mainframe computer, hvortil en række terminaler var tilsluttet med et internt netværk. Faktisk opstod det velkendte internet ved en sammenslutning af internationale universiteters mainframe netværk, og fremkomsten af små personlige computere samt internettet revolutionerede kontorarbejdet.

Vi var dog nødt til at backe vores vigtige data op ved hjælp af tapestreamere, eksterne harddiske samt optiske lagre, således man altid kunne genskabe firmaets vigtige data. I dag kan vi nu købe billigt og sikkert dataplads i skyen, sådan så vi ved hjælp af internetadgang kan få adgang til alle vores data, uanset hvor vi befinder os henne i verden. Cloud løsninger har igen revolutioneret infrastrukturen, og vi afgør naturligvis selv, hvor stor en del af vores data, vi ønsker at lægge op i skyen.

Find en troværdig cloud udbyder

Du kan derfor sikre dine egne data samt firmaets, hvis du blot retter kontakt til en anerkendt cloud udbyder, der kan hoste din hjemmeside samt gemme dine vigtige filer herunder billeder, dokumenter mv. Du kan få hjælp og rådgivning om data center og cloud løsninger hos Atea, der er Skandinaviens førende på området for cloud løsninger og IT sikkerhed.

Du bør indhente et tilbud på en skræddersyet løsning med udgangspunkt i din virksomheds behov og krav til et professionelt data center. Ved at anvende en cloud løsning til dit data center får du dermed på én gang elimineret dine backup problemer samt sikret dine data mod at blive kidnappet, og hovedparten af cloud udbydere er anerkendte IT-firmaer, der effektivt backer dine data op samt sikrer dem mod IT-angreb.