Hold styr på kablerne med kabelstrips

Det er vigtigt at sikre sine kabler ordentligt, således de ikke generer unødvendigt, og således de ikke kortslutter og skaber ulykker. Dette er gældende både i private hjem samt i virksomheder og naturligvis indenfor industrielle virksomheder.

I mange tilfælde kan det være tilstrækkeligt at opmagasinere sine kabler i en kabelbakke, mens de andre gange er nødvendigt at holde dem samlet ved hjælp af kabelstrips, så de ikke vikles sammen og ikke er sårbare for mennesker og maskiners færden i området omkring kablerne.

Typer af kabelstrips

Kabelstrips kaldes også for kabelbindere eller blot bindere, og de anvendes til bundtning og fiksering af kabler i industrielle miljøer men også i andre sammenhænge såsom kontorlandskaber og private hjem. Der stilles en del krav til kabelstrips, da de bør kunne være genoplukkelige samt bestandige mod:

  • UV stråler.
  • Varme.
  • Flammer.
  • Kemikalier.
  • Vand og andre væsker.

Da kabelstrips bør kunne anvendes i ekstreme miljøer både indvendigt og udvendigt, så er de ofte fremstillet af nylon, polypropylen eller stål. De kan fås i alle mulige størrelser og udformninger, så de kan anvendes til forskellige typer kabler og opgaver, når kabler skal føres langs en væg, et gulv, i en kabelbakke eller frit i luften.

I visse sammenhænge med kraftige strømstyrker involveret kræves der godkendte former for kabelstrips, da disse skal kunne klare de mest aggressive miljøer og spændinger.

Der stilles således krav om valget af materiale, holdbarhed og brudstyrke. I fødevareindustrien stilles der helt separate krav til kabler og kabelstrips, og hvis kablerne kun er ført midlertidigt anbefales det at anvende genoplukkelige kabelbindere.

De mest solide former for kabelstrips er udført i stål, og de er meget mere modstandsdygtige overfor varme og i forbindelse med sikkerhed og holdbarhed.

Værktøj i forbindelse med kabler

Når man skal trække kabler til forskellige formål som styring, internet eller strømforsyning, så skal hver ende af kablerne monteres med et passende stik, og bagefter skal kablerne placeres hensigtsmæssigt bundtet med kabelstrips, og der er således ofte behov for specielle typer for monteringsværktøjer til isolering, klining, stramning og skæring af både kabler og kabelstrips. Man kan finde professionelle løsninger på nettet på leverandører, der både har værktøj og kabelstrips til alle formål.