Få et godt netværk

Det er meget oppe i tiden at tale om netværk. Alle skal helst have mindst ét og helst flere netværk – et familiært netværk, et socialt netværk, et arbejdsmæssigt netværk og så videre.

Men egentlig stammer ordet netværk fra IT-branchen, hvor man taler om datanetværk, og i dag er det absolut også vigtigt at have et godt datanetværk. Det får du blandt andet med en router.

I dag har stor set alle hjem og arbejdspladser et hav af computere og andre elektroniske enheder, som helst skal kunne arbejde sammen, og det kan de i et datanetværk via en router. Et modem tillader kun en enkelt PC at være forbundet til internettet, men hvis du har mere end én computer, som du ønsker at bruge internettet på, så skal du bruge en router.

Og hvad er så en router? Ja, det er i princippet også en computer, men den har kun den funktion, at den kan flytte data rundt mellem computer-netværk. Og den kan endda gøre det trådløst, så du undgår et virvar af ledninger mellem dine enheder.

Du kan placere din router et centralt sted i hjemmet eller på arbejdspladsen, og så kan du i princippet bevæge dig frit rundt med din bærbare computer eller tablet og stadig være i kontakt med internettet, dine kolleger eller hvad det nu måtte være. Bredbånd routere kan sammenkæde to eller flere forskellige netværk og kan tillade flere forskellige maskiner i dit hjem at oprette forbindelse til internettet.

Et kabelforbundet netværk er en enkel løsning, hvis alt dit udstyr står tæt sammen, og dine kabler allerede er på plads. Men hvis du planlægger at bruge udstyr, der ikke står tæt på hinanden, så er trådløs en bedre løsning.

Internetbutikken ZyXEL har et stort antal trådløse routere i forskellige prisklasser, og du får gode råd til at finde den bedste løsning for dig.