Skip to main content

Lav din egen hjemmebiograf – det behøver ikke at koste kassen

At gå i biografen er super hyggeligt. Det er en god måde at se noget sjovt, spændende eller trist – alt sammen underholdende – og samtidig får du hygget med dine venner, familien eller din udkårne. Til gengæld koster det faktisk en god sjat penge – og ikke alle har råd til at gå i biografen hver måned. Derfor kommer dette blogindlæg dig til undsætning! Her er nemlig en masse tips til at gøre hjemmebiografen lige så god som den ægte vare.

Først skal der være film

En god biografoplevelse kræver selvfølgelig en film. Den skal være værd at se, passe til publikum og – vigtigst af alt – være tilgængelig. Men det er faktisk ikke et stort problem længere. Med alle de diverse streamingtjenester, der er tilgængelige for dig, har du film til en hel livstid. Så få nu oprettet dig en konto på Netflix, Viaplay, HBO Nordic eller lignende – så har du et biograf-medlemskab uden lige.

Det tekniske

Desuden kræver det også lidt teknisk kunnen at få filmen til at blive den helt store biografoplevelse, så det hele går op i en højere enhed. En af de billigste og nemmeste løsninger er at anskaffe sig et Apple TV eller en Chromecast, som lader dig streame film fra en telefon, tablet eller computer direkte på dit TV. Dette er en meget brugervenlig overflade.

Hvis du er ude efter den komplette biografoplevelse, og hvis du er villig til at investere i det, kan du anskaffe dig en projektor og en projektionsskærm – men pas på, så skal du lige pludselig også have en højtaler med, nu du er i gang, og så bliver det hurtigt en halvdyr indkøbstur.

Der skal også snacks til

En af de vigtigste dele af biografoplevelsen er selvfølgelig det, vi propper i munden. Noget ordentligt slik er essentielt, hvis det skal føles som i biografen, og det samme med sodavand. Så det er vigtigt at forberede sig til denne del. En anden utrolig vigtig del af “en tur i biografen” er POPCORN! Disse smager udmærket fra pose, men det er super nemt at lave i en gryde, og så smager de altså lige dét bedre.

Det eneste, du skal bruge, er en smagsneutral vegetabilsk olie, som for eksempel kokosolie eller rapsolie, og så skal du selvfølgelig anskaffe dig selve popcornene. En spiseskefuld olie i gryden, som smeltes på komfuret, og når så det er varmt, hældes 1-2 deciliter af kornene i. HUSK låget, hvis ikke du vil have popkorn over det hele. Tip til dig, som har små i hjemmet: Brug en gryde med glaslåg, så man kan se popcornene poppe løbende. Det er også god underholdning!

Husk mørklægningsgardinerne, og så er der ikke andet at sige, end at du må have “en god tur i biografen”!

Sådan vælger man det rigtige fjernsyn

Efterhånden findes der så mange forskellige former for fjernsyn, det kan være svært at vælge det rigtige til den enkelte situation, så man kan jo altid spørge en ekspedient i butikken eller på chatten i webshoppen, og her kommer der også nogle gode universale råd, som kan hjælpe de fleste mennesker, så de anskaffer sig et passende fjernsyn til netop deres unikke situation, så det hverken skal ombyttes eller udskiftes i de kommende par år.

Der er jo stor forskel på, om man har behov for et mindre fjernsyn til køkkenet, soveværelset eller børneværelset, eller hvis man skal bruge det i en reception, som en hjemmebiograf eller til en almindelig dagligstue.

 

Analysér behovet for fjernsyn

Der er store forskelle på de mange former for fjernsyn, idet prisen normalt stiger i takt med fjernsynets størrelse, men også fjernsynets teknologi er afgørende, så man kan nemt komme til at anskaffe sig et dyrt fjernsyn, som måske kunne være købt billigere, hvis man kendte til alternative løsninger, hvilket kunne være at anvende en projektor eller en computerskærm i stedet for et fjernsyn.

LED fjernsyn er ofte noget billigere end Plasma fjernsyn, men de har ikke helt samme specifikationer, så man bør være klar over, hvilken opløsning man har brug for samt hvilke formater, som fjernsynet kan fremvise samt frekvensen, som jo afgør hvor flimmerfrit billedet er. Man bør også se på apparatets indgangssignaler, lydkvaliteten samt kontrasten på fjernsynet, idet fjernsynet generelt skal have en god billedgengivelse, som jo afgøres af mange faktorer, hvoraf de vigtigste er korrekt farvegengivelse og kontrast, som især opnås med en avanceret billedprocessor, der har god skalering og de-interlacing.

Fjernsynets responstid bør også være kort, og det må gerne have HD og full HD opløsning, så det kan fremvise de højeste billedopløsninger. Prisen på fjernsynet bør være afgørende for beslutningen, men man bør naturligvis ikke snyde sig selv, så derfor gælder det om at få mest muligt for pengene, og derfor bør man ikke så meget se på selve mærket som på specifikationerne. Måske skal man også anvende fjernsynet som en computerskærm, så her kan det være på plads med at købe et smart TV, og nu er der også kommet fjernsyn på markedet med buet skærm, således film opfattes nemmere med tredimensional virkning, så der er et stort marked at danne sig et overblik over.

 

Køb fjernsyn billigt på nettet

Konkurrencen er benhård for slag af fjernsyn, da der findes mange forhandlere overalt i verden, men generelt bør man altid se de forskellige tilbud igennem, hvorefter man finder et passende fjernsyn til opgaven, hvorefter man så finder det billigst muligt. Ofte kan man finde masser af fjernsyn af alle mærker på de mange webbutikker såsom CDON.DK, der har et meget stort udvalg til meget konkurrencedygtige priser.

Webbutikker er ofte billigst, idet de kun har brug for et lille personale samt har billig husleje, da man ikke behøves at leje sig ind på de dyre kvadratmeter i midtbyen. En anden fordel ved at handle online er, man dels sparer meget tid i forhold til at besøge de forskellige fysiske butikker, men samtidig har man også 14 dages fuld fortrydelsesret i henhold til købeloven, og denne fordel har man sjældent, når man køber varerne i en almindelig fysisk butik.