Skip to main content

Dette skal du tænke over, når du går på elektronik indkøb

Når vi først går på indkøb efter nyt elektronik, kan det hurtigt blive en sværere opgave end først antaget. Det skyldes mange forskellige små og større grunde, men primært så er det fordi, at der simpelthen er så mange forskellige valgmuligheder, når man tager ud og kigger efter noget nyt.

En træls oplevelse med ny bærbar

Her giver det mening at knytte et lille eksempel til, for da jeg for et par måneder siden skulle ud og have ny bærbar computer, så var det svært at finde frem til den rette, fordi at der var så mange at vælge imellem. Jeg var taget ud til en større elektronikforretning, og her var det noget så svært at finde en, der matchede mine behov. Det hjalp selvfølgelig ikke, at jeg heller ikke kunne få ordentlig hjælp.

To ting man skal huske på

Af den oplevelse lærte jeg to ting; Først og fremmest, er det vigtigt, at man har lavet sit forarbejde hjemmefra, så man ved præcis, hvad man søger og hvad man eventuelt skal spørge om, og dernæst så er det vigtigt, at man har lagt sig fast på et budget inden.

Der er ikke noget værre end at komme til at betale lidt for meget, fordi man ikke havde sat en helt fast grænse for, hvad man havde lyst til at betale. Fx så kom jeg af med flere tusinde kroner mere, end jeg først havde antaget, da jeg skulle have ny computer. Simpelthen fordi jeg ikke havde taget et bevidst valg om, hvad jeg ville af med inden.

Lav research og læs tests inden

Lad os snakke lidt mere om første punkt som jeg netop nævnte. Man skal altså huske at lave sin research hjemme fra.

Der er rigtig mange sider rundt omkring på nettet, både udenlandske men også mange gode danske sider. Disse sider er vidt forskellige, men fælles for de bedste er, at de laver test af hardware og elektronik og derefter guider forbrugeren eller læseren frem til at finde det bedste. Det bedste er godt nok en subjektiv og ofte meget personlig holdning, men ikke desto mindre så er det lige præcis det der sker, når man lader nogle kyndige folk og anmeldere råde en frem i det store kaos man selv vil opleve at blive kastet ud i.

Sæt et max for budgettet

Sæt dig derefter ned og tænk over, hvor meget du gerne vil kunne betale for at få fat i det produkt du gerne vil have. Her kan det også anbefales at bruge diverse services, der sammenligner priser på nettet, så du finder den bedste til lige netop det du søger.

Der er ikke noget værre end at tage ud og købe noget nyt elektronik, som du har glædet dig til, og så dernæst finde ud af, at det rent faktisk kunne være blevet købt billigere i butikken ved siden af. Tag dig derfor god tid og husk på, at der ikke er noget der haster, når man skal have fat i det nyeste hardware og tech.

Bonprinter: Sådan får du mest ud af den

En bonprinter er perfekt til at udskrive kvitteringer på varekøb i en butik, hvor der fremgår varens navn, nummer og pris. Nederst på en kassebon vil summen fremgå og det betalte beløb, således byttepengene også fremgår af en moderne kassebon. Der findes flere modeller på markedet, og de beskrives mere detaljeret i denne artikel.

Hvilke typer printere er der til kasseboner?

En moderne bonprinter koster ofte omkring 1.000 kr., men der findes dyrere modeller, hvis den skal have specielle funktioner. En moderne bonprinter kan holde i mange år, så derfor er der tale om en effektiv arbejdshest, der kan udskrive mange tusinde kasseboner til kunderne i printerens levetid. En bonprinter er normalt forbundet til kassesystemet, og her anvendes der ofte den udbredte USB-tilslutning, selvom der også findes trådløse udgaver med Bluetooth på markedet.

Du skal derfor fra starten af afgøre, om din bonprinter skal være fastmonteret eller være mobil. Du bør også vælge om du vil anvende termopapir, gennemslagskopi eller normalt papir. Visse typer boner holder ikke længe, hvis de får sollys. I krævende miljøer kan det endda være nødvendigt med driftssikre løsninger, der er modstandsdygtige overfor vand, lys og fugt.

Hvor køber jeg en bonprinter?

Hvis du står og mangler en ny bonprinter, bør du gå på nettet og se et udvalg af modellerne på markedet. I de større webshops findes der et stort og bredt udvalg, så her vil du ofte kunne finde en passende bonprinter til netop dit behov. Du kan finde inspiration og priser på en bonprinter hos Delfi Technologies, da denne webshop netop har speciale i kasseudstyr med bonprintere og stregkodelæsere.

Ved at handle i en webshop opnår du flere fordele, idet du her ofte finder det største udvalg men også mest konkurrencedygtige priser, da en webshop normalt har lave driftsudgifter til lagerleje og personale. Det er desuden sikkert at handle på nettet, da du her altid har 14 dages fuld returret, hvis din vare ikke lever op til dine krav og forventninger. Denne rettighed har du ikke altid, når du handler i en normal fysisk butik.

Hold styr på kablerne med kabelstrips

Det er vigtigt at sikre sine kabler ordentligt, således de ikke generer unødvendigt, og således de ikke kortslutter og skaber ulykker. Dette er gældende både i private hjem samt i virksomheder og naturligvis indenfor industrielle virksomheder.

I mange tilfælde kan det være tilstrækkeligt at opmagasinere sine kabler i en kabelbakke, mens de andre gange er nødvendigt at holde dem samlet ved hjælp af kabelstrips, så de ikke vikles sammen og ikke er sårbare for mennesker og maskiners færden i området omkring kablerne.

Typer af kabelstrips

Kabelstrips kaldes også for kabelbindere eller blot bindere, og de anvendes til bundtning og fiksering af kabler i industrielle miljøer men også i andre sammenhænge såsom kontorlandskaber og private hjem. Der stilles en del krav til kabelstrips, da de bør kunne være genoplukkelige samt bestandige mod:

 • UV stråler.
 • Varme.
 • Flammer.
 • Kemikalier.
 • Vand og andre væsker.

Da kabelstrips bør kunne anvendes i ekstreme miljøer både indvendigt og udvendigt, så er de ofte fremstillet af nylon, polypropylen eller stål. De kan fås i alle mulige størrelser og udformninger, så de kan anvendes til forskellige typer kabler og opgaver, når kabler skal føres langs en væg, et gulv, i en kabelbakke eller frit i luften.

I visse sammenhænge med kraftige strømstyrker involveret kræves der godkendte former for kabelstrips, da disse skal kunne klare de mest aggressive miljøer og spændinger.

Der stilles således krav om valget af materiale, holdbarhed og brudstyrke. I fødevareindustrien stilles der helt separate krav til kabler og kabelstrips, og hvis kablerne kun er ført midlertidigt anbefales det at anvende genoplukkelige kabelbindere.

De mest solide former for kabelstrips er udført i stål, og de er meget mere modstandsdygtige overfor varme og i forbindelse med sikkerhed og holdbarhed.

Værktøj i forbindelse med kabler

Når man skal trække kabler til forskellige formål som styring, internet eller strømforsyning, så skal hver ende af kablerne monteres med et passende stik, og bagefter skal kablerne placeres hensigtsmæssigt bundtet med kabelstrips, og der er således ofte behov for specielle typer for monteringsværktøjer til isolering, klining, stramning og skæring af både kabler og kabelstrips. Man kan finde professionelle løsninger på nettet på leverandører, der både har værktøj og kabelstrips til alle formål.

Nem administration med online CRM

Selvom der stilles en masse krav til bogholderi, regnskabsførelse og lagerstyring i danske virksomheder, så har det alligevel aldrig været nemmere at klare hverdagens papirarbejde, idet et almindeligt online CRM system i dag kan klare opgaven hurtigt og effektivt og endda til en attraktiv pris. Et online CRM system har integreret alle de normale arbejdsgange for et firma, således man nemt kan holde styr på firmaets:

 • Kunder.
 • Ordrer.
 • Lagerstyring.
 • Reklamationer.
 • Forsendelser.
 • Varesortiment med priser.
 • Rapporteringer med regnskab og balancer.

Det smarte ved online CRM systemer

Alle data i et online CRM system kan udveksles på kryds og tværs, så dermed undgår man dobbeltindtastninger, idet kunder, varer og ordrer kun skal noteres én gang i systemet, hvorefter man nemt kan følge ordren i systemet. Desuden er det nemt at trække balancer, statistikker og regnskaber ud fra systemet, der altid er opdateret. På den måde er lageroptællingen også foretaget, og systemet kan eventuelt genbestille varer, når lagerbeholdningen kommer under en kritisk værdi. Herved får virksomheden en lang række beslutningsværktøjer til rådighed, således man nemmere kan lægge den perfekte strategi og maksimere firmaets resurser.

De første CRM systemer var ekstremt kostbare, da de jo skulle skræddersyes helt fra begyndelsen til den enkelte virksomheds aktuelle behov, mens man i dag mere er gået over til universelle CRM systemer, der nemt kan tilpasses de fleste virksomheders behov på en nem måde. Derved slipper man for at lave programmeringen forfra, hvilket nedbringer priserne betragteligt, og i dag kan man derfor købe et online CRM system hos webCRM for under 200 kr. om måneden pr. bruger.

Krav til et CRM system

De fleste CRM systemer i dag kører online på nettet, således virksomheden ikke behøves bekymre sig om backup, da udbyderen af et online CRM system håndterer dette, og dermed har man heller ikke brug for en stor server i virksomheden, da alt kører online. Et godt standard online CRM system kan som regel mindst håndtere disse opgaver:

 • Samling af alle relevante kundedata og aktiviteter i ét samlet IT system.
 • Pipelinestyring af kundeordrer.
 • Et omfangsrigt og udbygget rapportværktøj.
 • Fleksibelt med hensyn til navngivning af felter i skabelonerne.
 • Et fælles kalendersystem.
 • Indbygget ERP system såsom e-conomic.
 • Mailserver med masseudsendelse funktioner.
 • Skabe PDF filer i forbindelse med salg og marketing.
 • Levere fri telefonsupport.
 • Kunne udveksle data med Excel, Outlook og Google Apps.

Derfor er Microsoft Dynamics den bedste CRM-løsning

Microsoft Dynamics CRM giver brugere og organisationer mere effektive funktioner. Dens unikke funktioner indebærer alt fra almindelige forretningsmæssige udfordringer og teknologiske faldgruber, der forhindrer brugerens vedtagelse og accept af en CRM-løsning. Salgsstyrke automatisering, kundeservice og marketing moduler tilpasser og giver dine medarbejdere tid og mulighed for at fokusere på, hvad der er vigtigst.

Dens fleksible arkitektur giver mulighed for nem tilpasning, så du kan udforme programmet til dine specifikke behov. Dette er grunden til, at Microsoft Dynamics CRM er det bedste valg og fundament for enhver organisation, der ønsker at gennemføre en CRM strategi og muliggører virksomhedens succes.

Microsoft Dynamics CRM er vigtigste ingredienser

 • Komfortabel og intuitivt udseende, som dine medarbejdere allerede er bekendt med, hvis i benytter AX Dynamics.
 • Strømliner den måde, dine folk kommunikerer med kunder og samarbejder med hinanden.
 • Fleksibel platform, der giver dig mulighed for at definere forholdet mellem mennesker, penge, tjenester og “ting”, der er vigtige for din organisation samt muligheden for at administrere oplysninger og interaktioner mellem disse relationer.

Gennemfør effektive markedsføringskampagner

Dynamics CRM Marketing er en integreret løsning til Dynamics CRM-systemet, der giver dig mulighed for at styre alle markedsføringsressourcer samt planlægning, udførelse og analyser på tværs af diverse kanaler, herunder digitale, sociale og offline medier.

Med denne Dynamics CRM funktion, er det altså langt nemmere og hurtigere at gennemføre effektive markedsføringskampagner, der ofte vil vise sig at give gode resultater.

Hvis jeres virksomhed er interesseret i en Dynamics CRM løsning, kan I læse meget mere på AlfaPeoples hjemmeside, hvor de forskellige systemer bliver uddybet. Derudover er det muligt at købe dem gennem AlfaPeople, der er en af de største forhandler af Microsoft Dynamics med en sublim kundeservice, der gør det nemt at få hjælp til dine Dynamics systemer.

IT systemer med Dynamics CRM

5547535499_245b3b6a30_b_CRM

Bare for få år siden kendte mange ikke til begrebet CRM, men i dag er dette rygraden hos de fleste virksomheder, da der er tale om et integreret IT system, der behandler alle arbejdsgange i den enkelte virksomhed lige fra kundesupport, bestilling, reklamation, lagerstyring, levering, fakturering mm. CRM står nemlig for Customer Relationship Management dvs. styring af kundeforhold, og med et effektivt CRM system kan virksomheden give kunderne den bedst mulige behandling, hvilket danner grundlag for virksomhedens drift både nu og fremover. Ved at integrere funktioner som marketing, salg og service i systemet, kan virksomhederne bedre vinde og fastholde sine kunder i et konkurrencebetonet marked, og desuden er et effektivt CRM system med til at minimere firmaets omkostninger.

Fakta om Microsoft Dynamics CRM

Microsoft står bag de facto standarden på markedet for CRM systemer, og dette brugervenlige stykke software er fleksibelt, så det nemt kan tilpasses til den enkelte virksomheds behov. Systemet håndterer derfor de mest udbredte funktioner som salg, marketing og servicefunktioner i forbindelse med kundeservice. Systemet er bygget over en XRM platform, og samtidig er systemet (.NET) baseret, således det er kompatibelt med de mest gængse softwaresystemer på markedet. Microsoft har nemlig fremstillet en lang række softwarepakker, der tilsammen indgår i en såkaldt Microsoft Dynamics familie, hvilket kendetegner, at de arbejder sammen og nemt kan udveksle data med hinanden.

Microsoft Dynamics CRM er en server-klient applikation, der på samme måde som SharePoint tillader brugerne adgang via en webbrowser. Microsofts CRM system blev oprindeligt lanceret i 2003, og det er løbende blevet moderniseret og udvidet efter kundernes behov. Den nyeste version hedder Microsoft Dynamics CRM 2016, og her findes der blandt andet fuld integration med Microsoft SharePoint samt mulighed for en CRM cloud løsning, hvor data lagres i skyen, så man slipper for backup.

Totalt set er et IT system med Dynamics CRM en stærk værktøjskasse, der kombinerer dataoptimering og intelligent adgang ved at forenkle processen med hensyn til at engagere sig med kunderne. Man kan holde kundekontakt ved hjælp af forskellige medier herunder både mobiltelefon, tablet eller computer.

Kom nemt i gang med Dynamics CRM

Såfremt man i virksomheden i dag gentager mange forretningsgange, og man oplever lange svartider på forespørgsler, så bør man nok anskaffe sig et passende CRM system, der netop kan tilpasses virksomheden behov. Det er ofte både mere effektivt og billigt i drift frem for at anvende mange små programmer, der vanskeligt kan udveksle data med hinanden. Man kan nemt spilde mange ressourcer ved dobbeltarbejde, så derfor vil man i længden blive mest glad for et skræddersyet stykke software, der nemt kan tilpasses virksomhedens individuelle behov. Man kan i starten kontakte virksomheden AlfaPeople, der netop har specialiseret sig i rådgivning af virksomheder, der overvejer at anskaffe et CRM system til at varetage firmaets samlede forretningsgang.

Man kan naturligvis modtage undervisning og installation af et tilpasset CRM system, der primært er baseret på Microsoft Dynamics CRM system. Dermed vil man kunne klare virksomhedens opgaver fremover ved hjælp af et login til systemet, hvorefter hver medarbejder nemt kan skifte mellem adgang til salgs-, service- og marketingoplysningerne. Alle relevante oplysninger om kunderne, konti, kontaktpersoner, kundeemner, ordrer, rabatter mv. vil nu kunne findes frem på kort tid. Alle processerne kan automatiseres, således man undgår dobbeltarbejde.

Billede: Sean MacEntee

Revolutionerende gadget tilbyder alle 3D holografisk display

Vi har alle hørt fortællinger om tredimensionelle fjernsyn, som både fremviser film med eller uden specielle briller, men de ægte tredimensionelle film kommer først flere år ude i fremtiden, da teknikken slet ikke er færdigudviklet endnu. Men man har i flere år kunnet producere tredimensionelle emner ud fra holografi, der bruger flere lyskilder fra forskellige vinkler, således øjet vil se en genstand i tre dimensioner, at man faktisk kan gå rundt omkring genstanden og beundre denne.

Nu er det imidlertid blevet muligt at sætte disse lyskilder i bevægelse, så man reelt får afspillet en film i tre dimensioner, som virker som en ægte TV udsendelse i 3D. Det er en ny gadget, der består af 3D holografisk display, som lanceres af det danske firma Realfiction, og man kan finde yderligere oplysninger om denne gadget på Realfictions hjemmeside.

 

Sådan virker et 3D holografisk display

Produktets navn er Dreamoc HD3, og ved hjælp af skabeloner fra andre 3D programmer såsom Adobe After Effects kan man nemt designe sine egne fremstillinger, så man faktisk får fremvist en slags film i tre dimensioner, der effektivt kan byde velkommen til både gæster og kunder i supermarkeder, udstillinger, lufthavne, rådhuse eller virksomheder, som gerne på en ny og banebrydende måde kan få gæsternes fulde opmærksomhed.

Selve afspillerenheden koster kun 1.999 amerikanske dollars, hvilket er under 14.000 danske kr., hvilket gør det økonomisk attraktivt i mange sammenhænge at investere i en sådan tredimensionel udstillingsstand. Der medfølger gratis nogle eksempler på demonstrationer, og for få hundrede dollars kan man købe flere slags tilbehør og færdiglavede skabeloner, således man selv kan skabe sine egne specialfremstillede unikke demonstrationer af sine egne produkter.

 

Anvendelsesmuligheder for 3D holografisk display

Dette avancerede 3D holografisk display kan anvendes mange steder med succes, da den lave pris gør det muligt for mange private og virksomheder at anvende denne banebrydende teknologi i deres markedsføring. Konceptet er nyt og unikt, så derfor tiltrækker et sådant 3D holografisk display folks opmærksomhed, og det er både sjovere og nemmere at forstå en demonstration af et produkts muligheder, når det fremvises detaljeret i tre dimensioner frem for de sædvanlige to dimensioner vi kender fra TV og computere. Allerede nu har Coca Cola, Apple, Samsung Galaxy, Asus og andre anerkendte firmaer fået lavet deres opsigtsvækkende udstillingsmonterer til fremvisning og demonstration af deres individuelle produkter.