Skip to main content

Fordele ved at flytte dit data center i skyen

Flere og flere firmaer og privatpersoner flytter sine vigtige data over i skyen med en cloud løsning. Cloud har været med til at forandre IT-infrastrukturen, sådan så firmaets data center helt eller delvist nu er overflyttet (outsourcet) til et område i skyen. Det er ikke en kostbar løsning, og man får desuden en høj grad af sikkerhed samt en nem og hurtig adgang til hjemmeside og andre vigtige data, der tidligere lå på firmaets server. Her kommer en oversigt over de mest udbredte fordele ved cloud løsninger, som både private og firmaer kan have glæde af allerede nu.

IT-infrastrukturer

Både små og store firmaer samt private anvender computere, IT og internet som en væsentlig del af hverdag og arbejdsdag. Vi behandler en lang række fortrolige data, som kun et fåtal skal have adgang til. Vi ønsker også at sikre vores data mod disse kendte trusler:

  • Brandskade.
  • Vandskade.
  • Tyveri.
  • Kidnapning (ransomware).
  • Hackerangreb.
  • Sløseri og lignende menneskelige fejl.

 

Infrastrukturen for IT-systemer har ændret sig meget gennem de sidste 50 år, da firmaer oprindeligt anskaffede sig en mainframe computer, hvortil en række terminaler var tilsluttet med et internt netværk. Faktisk opstod det velkendte internet ved en sammenslutning af internationale universiteters mainframe netværk, og fremkomsten af små personlige computere samt internettet revolutionerede kontorarbejdet.

Vi var dog nødt til at backe vores vigtige data op ved hjælp af tapestreamere, eksterne harddiske samt optiske lagre, således man altid kunne genskabe firmaets vigtige data. I dag kan vi nu købe billigt og sikkert dataplads i skyen, sådan så vi ved hjælp af internetadgang kan få adgang til alle vores data, uanset hvor vi befinder os henne i verden. Cloud løsninger har igen revolutioneret infrastrukturen, og vi afgør naturligvis selv, hvor stor en del af vores data, vi ønsker at lægge op i skyen.

Find en troværdig cloud udbyder

Du kan derfor sikre dine egne data samt firmaets, hvis du blot retter kontakt til en anerkendt cloud udbyder, der kan hoste din hjemmeside samt gemme dine vigtige filer herunder billeder, dokumenter mv. Du kan få hjælp og rådgivning om data center og cloud løsninger hos Atea, der er Skandinaviens førende på området for cloud løsninger og IT sikkerhed.

Du bør indhente et tilbud på en skræddersyet løsning med udgangspunkt i din virksomheds behov og krav til et professionelt data center. Ved at anvende en cloud løsning til dit data center får du dermed på én gang elimineret dine backup problemer samt sikret dine data mod at blive kidnappet, og hovedparten af cloud udbydere er anerkendte IT-firmaer, der effektivt backer dine data op samt sikrer dem mod IT-angreb.

Udvid dit netværk med en USB hub

De fleste virksomheder og husstande har i dag et netværk, hvor computere og andre enheder er forbundet enten med kabler eller trådløst. Med en internet router kan hele netværket få forbindelse med hele verden, og du kan tilslutte forskellige enheder til dit netværk såsom printere, harddiske og andre enheder. I dag findes der heldigvis en universel standard for tilslutning af eksterne enheder til både computere og netværk, og det drejer sig om USB standarden. Skal du tilslutte mange enheder til netværket, så har du ofte brug for en USB hub.

Hvad er en USB hub?

USB står for Universal Serial Bus, og dette er efterhånden en meget udbredt standard for tilslutning af enheder, når noget skal forbindes med serielle dataoverførsler samt tilslutning af 5 V DC strøm. Der findes efterhånden flere hundrede enheder, der kan tilsluttes på USB standarden, og det er alt lige fra harddiske, mobiltelefoner, kameraer, printere, hovedtelefoner, højttalere mm.

Hvis du skal bruge flere USB forbindelser et sted ved dit netværk, så kan du få en praktisk stikdåse for USB tilslutninger, og det hedder en USB hub. Med en USB hub får du dermed flere USB indgange på din computer, hvilket giver din computer flere muligheder end før.

Køb computertilbehøret på en webshop

Når du skal have fat i standard tilbehør til din computer, så kan du ofte finde disse bedst og billigst hos en webshop på nettet. En webshop har normalt færre udgifter til driften frem for normale fysiske butikker, og i en webshop har du ofte et større udvalg at vælge imellem. Det er derfor både hurtigt, nemt og sikkert at handle i en webshop, da du tilmed altid har 14 dages fuld fortrydelsesfrist på netkøb. Du kan finde en passende USB hub hos Atea, der har et stort udvalg af computertilbehør i høj kvalitet og til konkurrence dygtige priser.

Få et godt netværk

Det er meget oppe i tiden at tale om netværk. Alle skal helst have mindst ét og helst flere netværk – et familiært netværk, et socialt netværk, et arbejdsmæssigt netværk og så videre.

Men egentlig stammer ordet netværk fra IT-branchen, hvor man taler om datanetværk, og i dag er det absolut også vigtigt at have et godt datanetværk. Det får du blandt andet med en router.

I dag har stor set alle hjem og arbejdspladser et hav af computere og andre elektroniske enheder, som helst skal kunne arbejde sammen, og det kan de i et datanetværk via en router. Et modem tillader kun en enkelt PC at være forbundet til internettet, men hvis du har mere end én computer, som du ønsker at bruge internettet på, så skal du bruge en router.

Og hvad er så en router? Ja, det er i princippet også en computer, men den har kun den funktion, at den kan flytte data rundt mellem computer-netværk. Og den kan endda gøre det trådløst, så du undgår et virvar af ledninger mellem dine enheder.

Du kan placere din router et centralt sted i hjemmet eller på arbejdspladsen, og så kan du i princippet bevæge dig frit rundt med din bærbare computer eller tablet og stadig være i kontakt med internettet, dine kolleger eller hvad det nu måtte være. Bredbånd routere kan sammenkæde to eller flere forskellige netværk og kan tillade flere forskellige maskiner i dit hjem at oprette forbindelse til internettet.

Et kabelforbundet netværk er en enkel løsning, hvis alt dit udstyr står tæt sammen, og dine kabler allerede er på plads. Men hvis du planlægger at bruge udstyr, der ikke står tæt på hinanden, så er trådløs en bedre løsning.

Internetbutikken ZyXEL har et stort antal trådløse routere i forskellige prisklasser, og du får gode råd til at finde den bedste løsning for dig.